Een nieuw besturingssysteem kiezen, waar moet je op letten?

Mocht er een oud besturingssysteem op je computer geïnstalleerd staan, dan kan het vaak nodig zijn om een nieuw besturingssysteem te installeren. Oudere besturingssystemen zijn trager, hebben minder functies en zien er vaak ook minder mooit uit. Wanneer je een nieuw besturingssysteem gaat kiezen, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Het kiezen van een nieuw besturingssysteem is namelijk zeer ingrijpend. In dit artikel vind je meer informatie over waar je rekening mee moet houden als je een nieuw besturingssysteem gaat kiezen. 

Maak altijd een back-up

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden, is dat het erg belangrijk is om een back-up te maken met Acronis True Image Backup. Tijdens het verwisselen of installeren van een besturingssysteem kan er vanalles mis gaan. Het is dus ook mogelijk dat je computer hierdoor kapot gaat. Dit wil je voorkomen, vooral als je allerlei belangrijke bestanden op de computer hebt staan. Wees daarom slim en gebruik Acronis True Image Backup voor het maken van een back-up van de computer. Wanneer je een back-up hebt gemaakt, dan kun je deze uploaden in de Acronis Cloud, maar ook downloaden en op een USB-stick plaatsen. 

Nieuwer is niet altijd beter

Wanneer je een nieuw besturingssysteem gaat kiezen, dan is het handig om te weten dat de nieuwste versie van een besturingssysteem niet altijd beter is. Hierbij kun je bijvoorbeeld kijken naar Windows 11. Windows 11 is enkele maanden geleden op de markt gebracht, maar momenteel is Microsoft Windows 10 Home of Professional beter dan Windows 11. Dat heeft ermee te maken dat veel computers niet geschikt zijn voor Windows 11, maar ook dat er allerlei kleine fouten in het nieuwe besturingssysteem zitten. Het zal wel enkele maanden tot jaren duren voordat Windows 11 het beste besturingssysteem word. 

Je kunt een besturingssysteem goedkoop kopen 

De meeste mensen betalen vaak honderd euro voor een nieuw besturingssysteem en dat is verschrikkelijk duur. Het is namelijk mogelijk om hetzelfde besturingssysteem voor enkele tientallen euro’s aan te schaffen. Dit kun je doen bij verschillende Nederlandse webwinkels. Het enige verschil is dat je bij een Nederlandse webwinkel een tweedehandse productsleutel koopt waarmee je een besturingssysteem kan activeren. Gelukkig kiezen er steeds meer mensen voor om tweedehands productsleutels aan te schaffen, maar het zijn er helaas nog steeds te weinig. Je kunt namelijk meer dan honderd euro besparen, vooral als je Microsoft Windows professional aanschaft.